Precvičujte svaly na tvári

Zriedkakedy sa hovorí a píše o tom, aké vhodné a užitočné je precvičovať si tvárové svaly. Našu tvár tvorí vyše päťdesiat rôznych svalov, ktoré sa prekrývajú a fungujú vo vzájomnej súhre alebo samostatne. Zúčastňujú sa na vyjadrovaní našich emócií, ale predovšetkým vytvárajú základnú štruktúru a výzor tváre. Poklesnuté viečka, kútiky úst, dvojitá brada, vrásky, to všetko je znakom ochabnutých tvárových svalov. Rovnako, ako by ste mali trénovať a udržovať v dobrej kondícii svaly na tele, mali by ste precvičovať aj svaly na tvári.

Odborníci odporúčajú precvičovať tvár asi trikrát do týždňa. Na začiatok vyskúšajte každý cvik jedenkrát, v ďalšom cvičebnom dni trikrát, potom päťkrát a tí najzdatnejší môžu opakovať každý cvik desaťkrát.

Môžete začať grimasou leva známou z jogy.

Vyplazte jazyk najviac, ako sa vám podarí a doširoka otvorte oči. Alebo pootvorte ústa, hornú peru pretiahnite cez zuby a doširoka sa usmejte.

Ďalšie návody na cvičenie nájdete v knihách venujúcich sa joge alebo na internete.

Vynikajúcim prostriedkom k udržaní si mladej a krásnej pleti je jemná masáž. Na vyčistenú pokožku tváre a krku si naneste bio kokosový olej a jemnými krúživými pohybmi masírujte tvár a krku. Pleť sa vám odvďačí krásou a pružnosťou.